Patiënt bij ons? Sinds 1 oktober 2017 kunnen patiënten met een chronische aandoening ons als huisapotheker kiezen. Wij zullen u proactief begeleiden bij uw medicatiegebruik door u persoonlijk advies te geven en een schema bij te houden van alle medicatie die u gebruikt. Dankzij die begeleiding krijgen patiënten meer controle over hun gezondheid en kunnen ze langer zelfstandig blijven. Om zo'n duurzame therapeutische relatie met hun apotheker op te starten, worden chronische patiënten uitgenodigd een overeenkomst te ondertekenen met de apotheker.

Huisapotheker

Bij ons kan u terecht voor steunbandages, steunkousen, aderspatkousen… Hiervoor komt u het best eens langs in de apotheek zodat de juiste maat genomen kan worden. Ook steun- en compressieverbanden behoren tot ons aanbod.

Wij beschikken over een intieme ruimte waar u over voldoende privacy beschikt. Op die manier kan u bij ons in alle vertrouwen met uw probleem terecht.

Breng uw vervallen of ongebruikte medicatie bij ons binnen! Op deze manier kan de medicatie op een veilige manier vernietigd worden zonder schade te berokkenen aan het milieu. De verpakking en bijsluiter mag bij het papier. Verbandmiddelen, cosmetica, babyvoeding, vitaminen en kruidenproducten behoren niet tot geneesmiddelen en mogen dus wel bij het gewone restafval.

Vervallen geneesmiddelen

Bent u geïnteresseerd in een product dat wij niet in ons gamma hebben? Geen zorgen! Wij kunnen dit product gemakkelijk voor u bestellen. Wij worden meermaals per dag geleverd, dus meestal heeft u het product nog dezelfde dag in handen. Gaat het over een product dat niet in België beschikbaar is, dan kunnen wij dit vaak via de internationale apotheek bekomen. Afhankelijk van het land van herkomst duurt dit enkele dagen.

Onze apotheek biedt de mogelijkheid tot individuele medicatievoorbereiding (IMV). Dit ten dienste van woonzorgcentra maar zeker ook voor de individuele patiënt.

Wat houdt dit concreet in?
Er wordt een elektronisch medicatieschema opgesteld voor de patiënt rekening houdend met geneesmiddelinteracties, dubbelmedicatie, juiste innamemomenten. Vanuit het medicatieschema worden de geneesmiddelen per innamemoment apart verpakt via robotisering. Op iedere individuele verpakking worden de belangrijkste gegevens vermeld waaronder de naam van het product, dosis, dag en tijdstip van inname (zie foto).
De gefractioneerde medicatie voor individuele patiënten dient wekelijks in de apotheek afgehaald te worden. 

Fractionering

Vertrekt u op reis en heeft u graag voor elke situatie het gepaste medisch materiaal of de nodige medicatie bij u? Met behulp van onze checklist kan u nagaan of u volledig uitgerust bent om zorgeloos op vakantie te vertrekken.